Biologisch dynamisch geteelde groenten en kruiden

Sinds 2014 heeft boer Willem nóg een van zijn dromen uit laten komen. In Heemskerk, het dorp waar hij vandaan komt en is opgegroeid, heeft hij een stuk land gekocht. Niet zomaar een stuk land, het is het land van zijn opa die hier vee hield en gewassen teelde. In die tijd was het nog heel gewoon dit op een natuurlijke manier te doen en dat is nou precies wat boer Willem hier gaat voortzetten; Het verbouwen van biologisch dynamische groentes.

Op de geitenboerderij wordt zoveel mogelijk met biologisch voedsel gewerkt; voor de geiten én voor het restaurant. Hierdoor ontstond het idee zelf groenten en kruiden te gaan verbouwen.
Biologisch-dynamisch houdt in dat er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om de grond of de groentes te bewerken. Zo worden er bijvoorbeeld voor luizen, lieveheersbeestjes ingezet en voor schimmels, sluipwespen. Niks geen resten gif in je groente en fruit door het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
Ook wordt er gewisseld met gewassen zodat de grond niet uitgeput raakt en de bodem wordt gevoed met zelf gecomposteerde mest.
Met alles wordt rekening gehouden dat mens, dier, grond en natuur allemaal het beste af zijn en elkaar hiermee versterken.

Inmiddels heeft een team enthousiaste vrijwilligers uit de streek er voor gezorgd dat er ruim aanbod aan lekkere groentes, kruiden en fruit geteeld wordt in de kas op het land. Zo kan iedereen naar de zuivel van de geitenboerderij nu ook komen genieten van gezonde gewassen!