Proef de sfeer van het boerenleven!

 

Na ontwikkelingswerk in Zambia en Pakistan zijn de eerste ideeën voor een toegankelijke biologische Geitenboerderij ontstaan. Mensen weer bewust maken van de oorsprong van hun voedsel was de insteek. We zochten naar de ideale locatie voor ons idee en het Amsterdamse Bos werd de plek waar we onze plannen konden realiseren.

Er werd druk aan een stal voor de geiten gebouwd en op 6 oktober 1988 werd de Geitenboerderij Ridammerhoeve officieel geopend. Om de bezoeker een compleet beeld te geven van de biologische landbouw, werd er in de loop der jaren bijgebouwd en uitgebreid. Er kwam een stal met uitloop voor de kippen en een weide voor de koeien en varkens. In de winter staan ze in de stal rondom gebouw ’t Hooiveld. Het Hooiveld biedt ruimte aan educatieve activiteiten, maar het is ook mogelijk om hier een vergadering of een feestje te houden. De moestuin, met groenten voor het restaurant, maakt het plaatje compleet. De plannen van toen zijn werkelijkheid geworden! Mensen uit de regio kunnen kennis maken met de biologische landbouw in al haar facetten.
Op de boerderij lopen zo’n honderd melkgeiten, een zestigtal lammeren, legkippen en kuikens, varkens, koeien en een kalfje, een paard en een pony. Alle producten van de boerderij zijn in onze boerderijwinkel te koop. De geitenmelk verwerken we in onze kaaskelder tot verschillende soorten kaas, maar ook yoghurt, karnemelk, boter, yoka-drank en kwark. Ook het ijs is van geitenmelk en wordt op de boerderij gemaakt.