Waarom kiezen voor een biologisch ei?

Kippen in de biologisch-dynamische landbouw hebben een ruime stal, waarin ze vrij rond lopen. Ook gaan ze elke dag naar buiten. De hennen kunnen volop scharrelen en een gezond hapje verschalken in het buitenverblijf.

Er lopen hanen bij de kippen, net zoals in de natuur. Dit geeft de kippen een gevoel van veiligheid. De haan is een soort van beschermheer.

Doordat de kippen veel buiten zijn en bewegen, hebben ze een hoge weerstand tegen ziekten. In het strooisel in de kippenstal kunnen de kippen scharrelen en een stofbad nemen tegen insecten. Er zijn genoeg hoge zitstokken waar ze ’s nachts op kunnen slapen of uit kunnen rusten. Er zijn voldoende legnesten om rustig eieren te kunnen leggen. Daglicht valt de stal binnen en bevordert zo het natuurlijke gedrag van de dieren.

Zo zijn de juiste omstandigheden voor de kippen aanwezig om zich natuurlijk te gedragen. De kippen krijgen, geheel plantaardig, biologisch voer zonder kunstmatige toevoegingen. Dat is goed voor het milieu, omdat het gemaakt is van granen en gewassen die zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest zijn verbouwd. Zo ontstaat de kleur van de eierdooier niet door toegevoegde kleurstoffen aan het voer, maar door het eten van graan en gras. Hierdoor wisselt de kleur van de dooier, afhankelijk van de samenstelling van het voer.

Ter vergelijk…
In een legbatterij worden 35 kippen per m2 gehouden; volierekippen zitten met  12 kippen op 1 m2! Onze kippen leven op 10m2 per kip. (inclusief de buitenuitloop). Dit maakt uw eitje wat duurder, maar dat proef je! Bovendien is het natuurlijk veel gezonder, zowel voor dier als mens! De consument bepaalt of in de nabije toekomst alle kippen een kipwaardig bestaan krijgen.

De eieren zijn te koop in de boerderijwinkel.