Les op de boerderij

kinderen met dieren (13)

Praktijkles op de boerderij

Bent u nog op zoek naar een leuk en leerzaam uitje met de klas? Maak dan een afspraak om langs te komen op onze boerderij. Hierin krijgen de kinderen uitleg over de geit en het werk op de boerderij, en mogen ze zelf ook een handje meehelpen. Dit arrangement is zowel geschikt voor kinderen van de basisschool als het voortgezet onderwijs. De les wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

De kinderen krijgen een praktijkles van ca. 1 uur. Hierbij vertellen we van alles over de geiten en de biologisch-dynamische manier van werken op onze boerderij. We laten zien waar en hoe de kaas en andere zuivelprodukten worden gemaakt. Daarna gaan ze zelf aan het werk: voeren, stro opstrooien, borstelen en een geit melken. Verder krijgen ook zij een flesje melk om de kleine geitjes te voeren en als afsluiting is er een geitenijsje voor ieder kind. Eigen consumpties mogen op ons terrein niet worden genuttigd. Achter de doolhof is hiervoor een picknickplaats.

Kosten
De kosten van deze les zijn € 4,50 per kind
(incl. flesje voor de geitjes en ijsje)
De grootte van de groep is ca. 25 kinderen
(minimum bedrag is € 90,-).
Koffie/thee voor de leiding is tegen gereduceerd tarief.

Groepsgrootte
Als de groep groter is dan vijfendertig kinderen, maken we meerdere groepen.  De kinderen kunnen zich ongeveer een uur op de boerderij en in de speeltuin vermaken, dan is de volgende groep aan de beurt. Eventueel kan een groep in de doolhof spelen, terwijl de andere groep een praktijkles krijgt. Er mogen maximaal 50 schoolkinderen tegelijk op het terrein van de boerderij zijn.

Voor reservering van een les, stuurt u onderstaand een mail naar ons.